Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Emulgatory i białka sojowe

EMULGATORY

Emulsifiers_and_soy_protein.pdf

Emulgatory to substancje wspomagające proces mieszania się faz nie mieszających się, np. faza tłuszczowa z fazą wodną. Nasze mieszanki emulgujące zawierają w sobie dodatkowo białka sojowe (niemodyfikowane genetycznie, non GMO), które wspierają proces pochłaniania i wiązania wody. Nasza oferta zawiera szeroki zakres wyrobów emulgujących o różnych właściwościach. Właściwości emulgatorów produkowanych przez Melanko sp. z o. o. są bardzo przydatne w produkcji wyrobów mięsnych. Zawsze zapewniamy tą samą, wysoką jakość.

Asortyment

UNIPRO P - jest to niedrogi koncentrat-emulgator z przeznaczeniem do pasztetów, zwiększa wydajność końcową wyrobu, sprawia, że wsad tłuszczowy jest równomiernie rozprowadzony w konsystencji pasztetu; dozowanie do 2 % w wyrobie gotowym

UNIPRO 1/SOYCO - jest to kolejny niedrogi emulgator, zawierający w składzie koncentrat białka sojowego (non GMO); dozowanie do 2 % w wyrobie gotowym

UNIPRO W - emulgator na bazie koncetratu białka sojowego (niemodyfikowanego genetycznie) z dodatkiem antyutleniacza (askorbinianu sodu - sól kwasu askorbinowego - witaminy C)

UNIPRO S 70 - emulgator, który w swoim składzie zawiera izolat białka sojowego (non GMO) i świetnie spełni swoją rolę przy produkcji kiełbas; dozowanie do 2 % w stosunku do wyrobu gotowego

W naszej ofercie posiadamy także inne emulgatory:

Asortyment    Dozowanie
UNIPRO  1     do   2%
UNIPRO S „emulgujące”  do   2%
UNIPRO S „solankowe”    do   2%

 

BIAŁKA SOJOWE NIEMODYFIKOWANE GENETYCZNIE (non GMO)

Firma Melanko sp. z o. o. w swojej szerokiej ofercie proponuje Państwu zestaw koncentratów i izolatów białka sojowego (niemodyfikowanego genetycznie, non GMO) przeznaczonych dla przemysłu mięsnego. Dzięki naszym izolatom i koncentratom wyroby masarskie zawierają odpowiednią ilość niezbędnego białka w wyrobie gotowym. Szczególnie polecamy izolat białka sojowego, który doskonale wkoponowuje się w wędlinę i świetnie wiąże wodę, utrzymując świeżość i soczystość gotowej kiełbasy.

Asortyment Dozowanie
Koncentrat sojowy ‘SOYCO F’  non-GMO do  2%
Koncentrat sojowy ‘SOYCO G’  non-GMO do  2%
Izolat sojowy typ ‘IZOSOY S’  non-GMO do  2%