Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Dodatki do produkcji

KONCENTRATY SPOŻYWCZE

Przyprawa w płynie, typu MAGUS, jest to przyprawa na bazie lubczyku (podobnie, jak popularna "maga") skomponowana przez pracowników firmy Melanko sp. z o. o. Podstawowa jej wersja to 3H, pozostałe zawierają w sobie odpowiednie aromaty, które wzbogacają smak i bukiet zapachowy wyrobów mięsnych. Polecamy ekstrakty aromatów z naturalnych źródeł, np. aromat masła, czy grzyba, czy nawet dymu wędzarniczego (tak, to też można wyekstrahować z prawdziwego dymu!). Dla Oszczędnych polecamy sól wędzarniczą "Wędzonkę", której zastosowanie skróci proces wędzenia, przyspieszając produkcję i  obniżając koszty. Zaś dla podkreślenia barwy kiełbas mamy genialny produkt - naturalny wyciąg z czerwonej papryki (w fazie olejowej), którego nie trzeba w żaden sposób deklarować na opakowaniu, a który dodatkowo podkreśli smak kiełbasy.

Asortyment Dozowanie
Przyprawa w Płynie  MAGUS 2M   0,3 – 1 %
Przyprawa w Płynie  MAGUS 3H   0,3 – 1 %
Przyprawa w Płynie  MAGUS 3HSmoked    0,3 – 1 %
Przyprawa w Płynie  MAGUS 4B   0,3 – 1 %
Przyprawa w Płynie  MAGUS 4BS        0,1 – 1 %
   
Aromat SZYNKI Konserwowej Magus A05  0,40 – 0,70 %
Aromat GOLONKI Konserwowej Magus A11 0,40 – 0,70 %
   
Aromat GRZYBA     TM-025   0,15 - 0,25 %
Aromat MASŁA      TM-026    0,20g/kg
   
Aromat DYMU wędzarniczego ‘LD’ do wewn. 0,04 %
Aromat DYMU wędzarniczego  ‘L’ na zewn.    50 cm3/m3
   
Sól Wędzarnicza „Wędzonka” 0,2 %
Sól Peklująca MP1-KP „Sól – Pek”  2,2 – 2,5 kg /100kg
   
KOLORMIT naturalny wyciąg z czerwonej papryki 0,20-0,40 %