Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Marynaty

MARYNATY

Marinades.pdf

Suche marynaty mogą być uwodnione lub rozprowadzone w oleju wg potrzeb. Można je również wykorzystywać bezpośrednio do nacierania i marynowania mięsa. 

SYCYLIJSKI GRILL (TM-600)
Mieszanka o nucie paprykowo- korzennej. Sprawdzona i preferowana w  doprawianiu elementów drobiowych.
PAPRICOWA AURORA (TM-601)
Bardzo intensywna czerwona barwa. Nuta paprykowo- pomidorowa lekka.
PAKISTAŃSKI GRILL (TM-602)
Uniwersalna marynata i mieszanka do wszystkich rodzajów mięs typu curry.
DEKORACYJNO-SMAKOWA DO MIĘS CZERWONYCH (TM-850)
Kolorowa posypka o zróżnicowanej granulacji. Nuta paprykowo-pomidorowa z posmakiem użytych przypraw. Idealna do pieczonych i grillowanych żeberek i karkówki.
HOT SPICE NO. 3 DO DROBIU (TM-605)
Nuta paprykowo-korzenna o barwie brązowo-ceglastej, aromatyczna, pikantna, lekko eteryczna.
KARKÓWKA PIECZONA/GRILL (TM-851)
Paprykowo-pomidorowa piknatna. Dobrze komponuje się z dodatkiem pieczonej pieczarki. Wzmacnia barwę mięsa czerwonego.
KATALOŃSKA (TM-610)
Nuta złożona, specyficzna, pochodna wędzonej papryki, paląca. Polecana zarówno do mięsa białego jak i czerwonego.
KEBAB/GYROS (TM-660)
Bardzo aromatyczna i specyficzna przyprawa. Kompozycja uwydatniająca walory smakowe i zapachowe dań kuchni Tureckiej.
KEBAB ST (TM-663)
Kebab/Gyros, nuta paprykowo-czosnkowa z nutą eteryczno-balsamiczną.
KREOLSKA (TM-845)
Korzenno-czosnkowa z akcentem kminu, bez glutaminianów, wzmacnia smak bazy mięs w sosie typu gulasz.
STAROPOLSKA KARKÓWKA/BOCZEK (TM-901)
Aromatyczna ziołowa, nuta eteryczna i korzenna z dodatkiem majeranku i  czosnku. Polecana do mięs czerwonych typu karkówka, boczek, schab oraz dziczyzny.
ŚRÓDZIEMNOMORSKA DO DROBIU
(TM-901 / TM-902 2M - wersja ostra)
Połączenie przypraw rejonu Prowansji z subtelną nutą orientu i  dodatkiem grysowanej papryki oraz słodkiej cebulki. Synteza smaku i  dekoracyjności w jednym.
Polecana do mięs białych.
KURCZAK PO AMERYKAŃSKU
(TM-652)
Smak paprykowo-pomidorowy z posmakiem przypraw. Prawdziwy aromat kuchni amerykańskiej. Smak łagodny. Stosowana również do farszów z dodatkiem ryżu.
KURCZAK ST (TM-654) Paprykowa z nutą orientu, czosnku i przypraw towarzyszących.
SHARMA (TM-655) Do kurczak, nuta paprykowo-czosnkowa z zaznaczoną nutą eteryczną i orientalną.
STEKI NO. 1 (TM-837) Mieszanka korzenno-ziołowa gruba z przewagą świeżo kruszonego pieprzu i dodatkiem soli kamiennej w kryształkach. Nuta zdecydowana, paląca z posmakiem przypraw towarzyszących. Wersja rustykalna.