Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Mieszanki przyprawowe

MIESZANKI PRZYPRAW I ZIÓŁ

Spice_mixes.pdf

 

 

Mieszanki przyprawowe - na bazie mieszanin naturalnych przypraw i ziół oraz ich ekstraktów

 

Typ VEGA uniwersalna przyprawa sypka do o bukiecie słono-warzywnym. Mieszanka występuje w kilku wariantach dopasowanych do różnych potrzeb:

 

  • ST - kompletna, standardowa mieszanka z grysowaną włoszczyzną do różnorodnych zastosowań

  • ST40 – uniwersalna przyprawa do potraw z obniżoną zawartością soli

  • STN - uniwersalna przyprawa do potraw – standard- bez glutaminianu sodu

  • STN Extra - uniwersalna przyprawa do potraw – standard, bez glutaminianu sodu i podwyższonym udziałem warzyw.

  • STN Extra Natural - uniwersalna przyprawa do potraw – standard bez dodatków funkcjonalnych (bez E...)

  • 1R - uniwersalna przyprawa do potraw, wersja ekonomiczna, korzystna cenowo

  • Vega - wersja bez ryboflawiny

  • Vega I - wersja bez glutaminianów i ryboflawiny

  • Vega II – wersja z obniżoną zawartością ryboflawiny

 

Typ VEJKO – przyprawa uniwersalna o profilu słono warzywnym

 

PIEPRZ ZIOŁOWY

· ST - Mieszanka przypraw  ziołowych i korzennych   bez dodatku  E

· EXTRA - Wersja wzmocniona  w zakresie nuty korzennej palącej

PIEPRZ CYTRYNOWY (TM-PCY) - Kompozycja przypraw korzennych z przewagą grysowanego pieprzu o przyjemnej nucie cytrynowej

KOPERKOWO – ZIOŁOWA (TM-537) - Mieszanka z dominująca nuta kopru i ziół  towarzyszących  polecana jako posypka do mięs, warzyw mieszanych i ziemniaków

PODLASKA DO ZIEMNIAKÓW (TM-009) - Przyprawa do ziemniaków pieczonych, kiszki ziemniaczanej  i zastosowań  pokrewnych

BIGOSOWA EXTRA (TM-008) - Doskonała do bigosu  i farszów z udziałem kapusty. Dozowanie 6-10 g/kg  produktu

FLAKI ST (TM-FLA) - Niskie dozowanie 4-5 g/l. sentencja smaku z charakterystyczną mocną nutą  przyprawową

ZIOŁA PROWANSALSKIE (TM) - Tradycyjna mieszanka eterycznych ziół z obszaru Prowansji (bez E, soli)

PROWANSALSKA (TM-900)- Przyprawa na bazie ziół prowansalskich  doskonała jako dodatek do drobiu, ryb, farszów  warzywnych i mieszanych

POMIDOR z BAZYLIĄ i CZOSNKIEM (TM-847) - Kompozycja grysowanego pomidora z fragmentami bazylii  i czosnku  charakterystyczna dla kuchni włoskiej o wyrównanym smaku dojrzałego słodkiego pomidora

PIERNIKOWA (TM-P-2) - Przyprawa do pierników ,ciast korzennych, grzanego piwa i wina. Średnia doza  1-2%.