Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Nasze Najlepsze!

 

   Takich kiełbas jak Śląska, Zwyczajna czy Podwawelska, podobnie jak tradycyjnego polskiego pasztetu - nie trzeba reklamować.  Jednak spośród wszystkich naszych wyrobów, z których każdy cechuje najwyższa jakość, chcielibyśmy wyróżnić dla Państwa ofertę produktów, które w sposób szczególny stanowią naszą chlubę ze względu na uznanie naszych Klientów (szeroki zakres naszej oferty znajdą Państwo pod linkami do kiełbas grubo i średniorozdrobnionych, do wyrobów podrobowych, pieczeni i pasztetów oraz do kiełbas średnio i gruborozdrobnionych):

  • PASZTETOWA TM-050 - przyprawa do pasztetowej, obok mieszanki przyprawowej do kiełbasy podwawelskiej, jest naszym najbardziej cenionym produktem. Pasztetowa z powodzeniem może być wykorzystywana do produkcji wszelakich wyrobów typu pasztet, nie tylko do flaka, ale także do konserw oraz aluminiowych opakowań. Pasztetową TM-050 dozuje się w ilości 6-8 g/kg w gotowym farszu, lub według uznania.

  • PODWAWELSKA TM-385 - przyprawa do kiełbasy podwawelskiej, obok mieszanki przypraw do pasztetowej, jest naszym niezwykle cenionym produktem. Podwawelska TM-385 charateryzuje się intentsywnym pieprzowo-korzennym aromatem, w smaku paląca. Naszą Podwawelską dozuje się w ilości 4-5 g/kg do gotowego farszu.

  • KASZANKA MAZURSKA TM-630 - przyprawa do kaszanki, nadająca jej wyraźny smak aromatycznego majeranku, cebuli oraz pieprzu. Podstawą każdej kaszanki jest pieprz oraz majeranek, ale to dadatek wspomnianej cebuli wzbogaca bukiet Kaszanki Mazurskiej TM-630. Dozowanie tej mieszanki przyprawowej to 21-22 g/kg gotowego farszu lub według uznania.

  • KASZANKA POMORSKA TM-640 - smak tradycyjnej, polskiej kaszanki, z wyraźnym aromatem majeranku oraz pieprzu. W odróżnieniu od Kaszanki Mazurskiej TM-630, Kaszanka Pomorska charakteryzuje się łagodniejszym smakiem. Dozowanie jest tutaj także nieco niższe, na poziomie 18 g/kg gotowego farszu lub według uznania. Polecamy kaszanki Melanko na sezon grillowy!

  • ZWYCZAJNA TM-150 - tradycyjna, polska kiełbasa Zwyczajna z zaznaczonym smakiem czosnku, z nutą korzenną pochodzenia przyprawowego oraz narastającym posmakiem lekko piekącym. Zwyczajna może być dobrą podstawą do kiełbasę grillową. Zalecane dozowanie na poziomie 10 g/kg gotowego farszu.

  • ŚLĄSKA TM-390 - kiełbasa Śląską, obok kiełbasy podwawelskiej oraz zwyczajnej, jest jedną z najchętniej kupowaną kiełbas przez Polaków. Jej charakterystyczny korzenno-ziołowy smak z nutą czosnku, narastający do piekącego, trafia idealnie w polskie gusta. Śląska jest wędliną często wybieraną jako kiełbasa na grilla! Dozowanie na poziomie 10 g/kg gotowego farszu.

  • TORUŃSKA TM-210

  • PARÓWKOWA TM-070

  • SWOJSKA TM-265

  • AMSTERDAMSKA TATAROWA TM-030

  • PASZTET BARSKI LUKSUSOWY TM-590

 

 

   Zaprezentowany asortyment został utworzyny w kierunku tradycyjnych narodowych smaków, a dopracowywany był dzięki sugestiom naszych Klientów, aż do uzyskania idealnego Smaku Polskiej Tradycji! Szybko przekonują się do niego klienci indywidualni po zakupie i spróbowaniu Państwa wyrobów gotowych, bazujących na naszych naturalnych i  aromatycznych mieszankach przyprawowych. Zachęcamy do wypróbowania naszych produktów - one zagwarantują Państwu wysoki poziom sprzedaży oraz ogromną satysfakcję Państwa klientom!