Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Do wyrobów podrobowych, pieczeni, pasztetów i wyrobów garmażeryjnych

NA BAZIE NATURALNYCH PRZYPRAW


Asortyment

typ Grzybowa TM-220 Aromat swoisty, grzybowy; w smaku przechodzący do lekko piekącego. Doza tej mieszanki to 10 g/kg wsadu

typ Kujawska TM-802 Swoista, ze zrównoważoną nutą korzenną. Smakowo narasta do palącej. Doza tej mieszaniny to 4 g/kg wsadu mięsnego

typ Hamburgerowo-klopsowa I TM-805 Mączno-warzywny, charakterystyczny dla typowego hamburgera. W smaku narastający do piekącego. Doza tej przyprawy jest na poziomie 100 g/kg wsadu

typ Hamburgerowo-klopsowa II TM-807 Typowa dla mięsa hamburgerowego z nutą paprykową, w posmaku do palącego. Doza tej mieszaniny naturalnych ziół to 7 g/kg wsadu

typ Hamburger – Meksykańska I NOWOŚĆ Główna nuta paprykowa, w posmaku palący i złożony z zaznaczeniem użytych przypraw. Wyraźnie widoczne kawałki wykorzystanych ziół i przypraw. Doza tej mieszanki ustalana indywidualnie, według potrzeb i gustów

typ Hamburger – Meksykańska II NOWOŚĆ Charakterystyczna, zbliżona do Meksykańskiej I, w strukturze proszek. Paprykowy posmak, narastający do palącego. Doza tej mieszaniny ustalana indywidualnie, według potrzeb i gustów

typ Kaszanka Mazurska TM-630 Swoisty, aromatyczny ziołowo-korzenny bukiet. Jest łagodny, ale narastający do palącego z wyróżnialnym smakiem majeranku, cebuli i pieprzu. Doza tej mieszaniny ziół przyprawowych to 21-22 g/kg farszu. Przyprawa szczególnie polecana, ze względu na ujmujący wyrób gotowy. Doskonale nadaje się do kaszanki z grilla

typ Kaszanka Pomorska TM-640 Bukiet swoisty i ziołowy z posmakiem majeranku, lekko słodki, łagodny narastający do piekącego. Doza tej mieszanki ziół przyprawowych to 18 g/kg farszu. Kaszanka Pomorska jest produktem wyróżniającym się, a w smaku jest bardzo lubiana przez finalnych nabywców końcowego wyrobu. Aleternatywna kaszanka z grilla


typ Pasztet Barski Luksusowy TM-590 Jest to mieszanina przypraw o aromacie ziołowym łagodnym. W smaku lekko słona narastająca do piekącego. Doza przyprawy na poziomie 20 g/kg wsadu
 

typ Pasztet Grzybowy Combi Complet TM-542 Typowy smak pasztetu z wyraźną nutą grzybową. Doza mieszanki to 200 g/kg wsadu
 

typ Pasztet Grzybowy Konserwowy TM-225 Wyrazisty aromat i posmak grzybowy, narastający do palącego. W strukturze rozróżnialne fragmenty zastosowanych przypraw. Doza mieszaniny ziół przyprawowych to 10 g/kg farszu
 

typ Pasztet Konserwowy TM-580 Korzenno-balsamiczny aromat w smaku piekący. Doza tej ziołowej mieszaniny to 8 g/kg farszu
 

typ Pasztet Kujawski CC TM-544 Doza mieszanki ziołowej to 200 g/kg farszu
 

typ Pasztet Popularny CC TM-546 Doza mieszaniny ziół przyprawowych na poziomie 200 g/kg farszu
 

typ Pasztetowa TM-050 Łagodna i ziołowa, typowa nuta pasztetu. W smaku narastający do lekko piekącego. Doza tej niezwykłej mieszaniny naturalnych przypraw to 8 g/kg farszu. Idealne proporcje i wysoka jakość użytych składników ukształtował ten popularny produkt
 

typ Pasztetowa Grzybowa TM-051 Podstawą tego wyrobu jest baza do Pasztetowej. Odpowiednio dobrany aromat grzybowy nadaje specyficzny charakter dla całości. Doza tej niezwykłej grzybowej mieszanki naturalnych ziół przyprawowych jest na poziomie 10 g/kg farszu