Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Przemysł mięsny

Przedstawiamy Państwu ofertę naszych produktów skierowaną do zakładów mięsnych, masarni, zakładów przetwórstwa mięsnego, zakładów przemysłu mięsnego. Zaopatrywaniem przymysłu mięsnego zajmujemy się od początku naszej działalności, tj. od blisko 20stu lat! W naszej szerokiej ofercie posiadamy solanki, dodatki funkcjonalne, koncentraty sojowe, barwniki naturalne oraz oczywiście naturalne mieszanki przyprawowe (na bazie naturalnych przypraw oraz ich ekstraktów).

Nasze produkty cieszą się uznaniem wśród wielu rodzimych producentów.  Jako, że zaopatrzenie przemysłu mięsnego jest podstawą naszej działalności można polegać na naszym doświadczeniu i fachowej pomocy. Zapewniamy o najwyższej jakości i przystępnych cenach!

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.

Meat_industry.pdf

Najchętniej kupowane wyroby marki MELANKO:

  1. PASZTETOWA TM-050

  2. KASZANKA POMORSKA TM-640

  3. KASZANKA MAZURSKA TM-630

  4. ŚLĄSKA TM-390

  5. ZWYCZAJNA TM-150

  6. TORUŃSKA TM-210

  7. PARÓWKOWA TM-070

  8. PODWAWELSKA TM-385

  9. SWOJSKA TM-265

  10. AMSTERDAMSKA TATAROWA TM-030

  11. PASZTET BARSKI LUKSUSOWY TM-590

Wśród wyżej wymienionych produktów szczególnie polecane i wyróżniające się są:
- PASZTETOWA – bardzo wiele zakładów na niej pracuje i świetnie sprzedają swoje wyroby

- PODWAWELSKA – mieszanka przyprawowa, która stanowi klasa sama w sobie

- PARÓWKOWA – podobnie, jak Pasztetowa – kto raz ją wypróbuje, już od niej nie odejdzie

- obie KASZANKI – MAZURSKA dodatkowo zawiera suszone płatki cebuli

- ZWYCZAJNA – dzięki zastosowaniu tej przyprawy kiełbasa zwyczajna przestaje być tylko „zwyczajna”

 

Dodatkowe charakterystyczne pozycje w naszej ofercie, poza mieszankami przyprawowymi do wędlin, to MAGUSy:

  1. MAGUS 3H – podstawowa wersja MAGUSA – odpowiednik tradycyjnej Maggi

  2. MAGUS 2M – odmiana grzybowa MAGUSA

  3. MAGUS 3HS – odmiana MAGUSA z aromatem dymu wędzarniczego

Warta polecania jest nasza Sól Wędzarnicza „Wędzonka” - stosuje się ją, jako częściowy zamiennik soli peklującej (zawiera w sobie substancję peklująca, azotyn (III) sodu w odpowiedniej ilości). „Wędzonka” pozwala skrócić proces produkcji, gdyż dzięki niej można ograniczyć czas wędzenia, a to wpływa także na zmniejszenie kosztów produkcyjnych, przy jednoczesnym zachowaniu aromatu wędzenia na pożądanym poziomie! Aromat dymu wędzarniczego w produkcie to naturalny ekstrakt, żadna chemia!

 

Ostatnią grupą produktów, które właściwie stworzyły markę Melanko i do dziś bardzo dobrze się sprzedają są nasze mieszanki solankowe z grupy CenterMix (CM):

  • CenterMix 30 ZF/05 – bez dodatku fosforanów, mieszanka solankowa do wyrobów wędzonych i surowych, a także wyrobów długo dojrzewających

  • CenterMix 30 F/05 – fosforanowa mieszanka solankowa do stosowania zarówno jako zalewa, jak i do nastrzyku (maksymalny nastrzyk na poziomie 30-35 %), przeznaczona do wyrobów wędzonych i parzonych (wydajność na poziomie 112-116 %)

  • CenterMix 30 F/05 M „Miodowa” - mieszanka solankowa z fosforanami, która zawiera w sobie naturalny miód – nadaje delikatny smak z  szlachetnym, lekkim posmakiem miodu, właściwości techniczne jak w  przypadku CM 30 F/05; posiadamy także odmianę bez dodatku fosforanów

English Version *.pdf