Newsletter:

ustawienia

Melanko Sp. z o. o.

tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl

 

 

 

 

 

 

Dodatki do produkcji

PREPARATY WSPOMAGAJĄCE

Additives.pdf

Szeroka gama oferowanych produktów zawiera w sobie także preparaty wspomagające produkcję w przemyśle mięsnym. Prócz karagenów posiadamy także konserwanty - antyoksydanty, takie jak, np. witamina C (kwas L-askorbinowy, w przemyśle spożywczym oznaczony jako E 300) i jej sole (askorbinian sodu, E 301). Wiele spośród naszych produktów zawiera wzmacniacz smaku i zapachu, glutaminian sodu E 621 (należy przypomnieć tu, że Japończycy używają glutaminianu sodu od setek lat i, o dziwo, jeszcze nie wyginęli i jednocześnie są jedną z najwyżej rozwiniętych narodowości na Ziemi! Rzecz w tym, że niczego nie należy stosować w nadmiarze). Jednakże ze względów na wymagania współczesnego marketingu oferujemy także wszystkie nasze produkty w wersji bez wzmaczniacza smaku i zapachu, E 621, w swoim składzie.

Asortyment  Dozowanie
Centamix CARRAGEEN (NL)      wg norm
Centamix CARRAGEEN /2R do wędlin (NL)         wg norm
Trójpolifosforan sodu  E 451i HAMFOS (CZ)     wg norm
Kwas L- askorbinowy  E 300 (CN)      wg norm
Askorbinian sodu  E 301 (CN)          wg norm
Izo-askorbinian sodu  E 316 (CN)               wg norm
Glutaminian sodu  E 621 (CN, JP)         wg norm