Melanko Sp. z o. o.
tel. 56 678 92 22-24
fax 56 678 92 21
Przysiek nr 56
87-134 Zławieś Wielka
marketing@melanko.pl
handel@melanko.pl
Nasze Najlepsze! | Mieszanki funkcjonalne | Emulgatory i białka sojowe |
Dodatki do produkcji | Mieszanki przyprawowe | Posypki i marynaty |
Przyprawy jednorodne |
Szeroka gama oferowanych produktów zawiera w sobie także preparaty wspomagające produkcję w przemyśle mięsnym. Prócz karagenów posiadamy także konserwanty - antyoksydanty, takie jak, np. witamina C (kwas L-askorbinowy, w przemyśle spożywczym oznaczony jako E 300) i jej sole (askorbinian sodu, E 301). Wiele spośród naszych produktów zawiera wzmacniacz smaku i zapachu, glutaminian sodu E 621 (należy przypomnieć tu, że Japończycy używają glutaminianu sodu od setek lat i, o dziwo, jeszcze nie wyginęli i jednocześnie są jedną z najwyżej rozwiniętych narodowości na Ziemi! Rzecz w tym, że niczego nie należy stosować w nadmiarze). Jednakże ze względów na wymagania współczesnego marketingu oferujemy także wszystkie nasze produkty w wersji bez wzmaczniacza smaku i zapachu, E 621, w swoim składzie.
Asortyment | Dozowanie |
Centamix CARRAGEEN (NL) | wg norm |
Centamix CARRAGEEN /2R do wędlin (NL) | wg norm |
Trójpolifosforan sodu E 451i HAMFOS (CZ) | wg norm |
Kwas L- askorbinowy E 300 (CN) | wg norm |
Askorbinian sodu E 301 (CN) | wg norm |
Izo-askorbinian sodu E 316 (CN) | wg norm |
Glutaminian sodu E 621 (CN, JP) | wg norm |